Zebravinkenboek 2009

32,50

Een uitgave van de Nederlandse Zebravinken Club.
Geschreven en ontworpen door Berend Bosch, Peter Wijgerde en Francis Kriesels.
Foto’s door Bart Houben, Pieter van den Hooven en Piet Onderdelinden.

Categorie├źn: ,

Beschrijving

Dit boek is geschreven door een redactiecommissie welke is gevormd door vijf bekende zebravinkenliefhebbers van de Nederlandse Zebravinken Club (NZC).

In enkele hoofdstukken wordt uitgebreid aandacht besteed aan de huisvesting, de verzorging, en het tentoonstellen van zebravinken. Verder wordt op een praktische wijze uitleg gegeven over onderwerpen als erfelijkheidsleer, pigmentsynthese en veerstructuur.
Het belangrijkste deel van dit boek is beschikbaar gehouden voor de beschrijving van bijna 200 kleurslagen en voorzien van ruim 380 prachtige foto’s. Iedere kleurslag wordt uitgebreid geanalyseerd en is voorzien van een praktische kweekaanwijzing. Hiermee mag dit boek gezien worden als een zeer waardevolle handleiding voor de selectieve-, kleur- en postuurkweek.
De Zebravink zal voor een beginnende zebravinkenliefhebber een handleiding kunnen zijn voor het bereiken van de top als zebravinken kweker. Voor de top-kweker kan dit boek een aanzet zijn om het ook eens met andere kleurslagen te proberen.
Dit boek is een must voor elke liefhebber!

Extra informatie

Gewicht 1,1 kg
error: Content is protected !!